esmaspäev, 18. jaanuar 2016

Tom yum supp - ต้มยำกุ้ง


Mõnede internetis olevate saitide arvates parim supp maailmas.

Nüüd on meil võimalus teha see supp õigetest ja värsketest koostisosadest. Eestis sai küll proovitud teha, kuid paraku vaid spetsiaalsest pastast, kus olid vajaminevate vürtside maitsed sees. Ja nagu selgus…no ei olnud õige tulemus.
Vaja läheb:
3 sidrunheina vart
Klaafiri lehti
2-3 tšillikauna
Galangali juur (mitte segi ajada ingveriga)
4-5 küüslagu küünt
200 grammi seeni
2 tomatit
1 keskmine sibul
2-3 laimi
Tai tšillipasta
Kalakaste
Küpsetamiseks mõeldud rõõska koort
Ja siis vastavalt soovile krevette, kala v. kana. Kuigi kõige õigemaks peetakse ikkagi suuremaid krevette.

Sidrunhein, klaafir, tšilli ja küüslauk lõigatakse suuremateks juppideks ja keedetakse kuni 20 minutit aromaatseks ja vürtsiseks puljongiks. Vastavalt vajadusele ja maitsele lisatakse tšillipasta, kalakaste ja koor. Järgmisena võib lisada mõneks minutiks seened ja veel mõne minuti pärast sibul, tomatid ja krevetid. Paari minuti pärast, kui krevetid on läinud valgeks, on supp valmis. Sibul ja tomat peaksid jääma suht värsketeks ja krõmpsuvateks. Lõpus lisatakse vastavalt maitsele eelnevalt käsitsi pressitud laimimahl.
Head isu...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar